Güçlü hafıza için su için

Suyun bedenimiz üzerinde hayati etkisinin olduğunu belirten beslenme ve diyet uzmanı Dr. Yasemin Bradley, yeterince içilen doğal mineralli suyun, sağlığa faydasının yanında hafıza için de çok önemli olduğunu söyledi.

Hafızayı kuvvetlendirmek ve hızlı düşünebilmek için özellikle doğal mineralli, pH’ı yüksek olan suların tercih edilmesi gerektiğini belirten Dr. Yasemin Bradley, “Beynimizin yüzde 70 ila 75’i sudan oluşuyor. Yani güçlü bir hafızaya sahip olabilmek ve hızlı düşünebilmek için suya ihtiyacımız var” dedi.

“Beynin yüzde 70-75’ini oluşturan su, hafıza için de gereklidir” diyen Bradley, “Su, beyin fonksiyonlarını bir bütün olarak hızlandırır. Su olmadığı zaman beyin daha yavaş çalışır. Susuz beynin, bilgi bulundurma ve hafıza oluşturma kapasitesi olumsuz etkilenir ve bu da beyin fonksiyonları ve hafızaya olumsuz olarak yansır” açıklamasında bulundu.

Kalsiyum ve magnezyum ihtiva eden suyun “sert” olarak değerlendirildiğini anlatan Bradley, “Çoğumuz vücudumuz için kalsiyum ve magnezyumun yararlarını yeterince önemsemiyoruz. Günlük tavsiye edilen kalsiyum ihtiyacının yüzde 70’i süt ve süt ürünleriyle, yüzde 16’sı kuru meyve ve sebzelerle, yüzde 6-7’si de doğal mineralli sularla sağlanıyor. Ancak suyla alınan kalsiyum konusunda kesin bir rakam belirlemek güç, çünkü litrede 400 mg kalsiyum içeren su da var, litresinde sadece birkaç mg kalsiyum bulunan su da… Bu sebeple su şişelerinin üzerindeki etiketleri dikkatli okumalı. İdeali kalsiyum yönünden zengin, pH’ı yüksek doğal mineralli su içmektir” dedi.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s